субота, 13 червня 2015 р.

Платіж і субсидія нараховуються за місцем реєстрації


Нагадаємо, з квітня, щоб отримати жілсубсідію, людина повинна заповнити декларацію про доходи та відповідну заяву, подати ці документи до органів соцзахисту. І якщо його доходів не вистачає на самостійну оплату ЖКП, то субсидія буде призначена. Бланки заяв і декларацій з інструкціями українцям надсилали прямо додому. Ми з'ясували, як іде реформа і з якими проблемами стикаються люди.

Читайте:  МВФ готовий кредитувати Україну: яка загроза дефолту
Як повідомив директор Департаменту держсоцдопомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, за субсидіями звернулися понад 900 тис. Сімей. додатково до тих, хто вже їх отримував в опалювальний період 2014-2015 років (для порівняння: рік тому в неопалювальний сезон субсидії отримувало 400-450 тис. сімей), з них 346 тис. сімей держдопомогу вже призначена, решта заяв розглядаються. «Найбільша проблема для людей - заповнити декларацію про доходи, потрібна підготовча робота, щоб з'ясувати, які були доходи у всіх зареєстрованих за минулий рік (з'ясувати розмір доходів на роботі, зібрати дані про заробітки не за основним місцем роботи, з банку про нараховані відсотки , якщо є депозит. - Авт.), - говорить Музиченко. - Ще одна складність виникає, якщо людина зареєстрована в одному місці, а фактично проживає в іншому. Платіж і субсидія нараховуються за місцем реєстрації. Раніше нікого це не хвилювало, а тепер ускладнюється процес. Але це вина мешканця, а не держави, нехай реєструється за фактичним місцем проживання. Якщо є всі дані про доходи, співробітники місцевих органів соцзахисту допоможуть заповнити декларацію та заяву ».
Головні помилки при оформленні субсидії (інфографіка), фото - Новини дня.  «The Kiev Times»
«Сегодня» інкогніто побувала в управлінні соцзахисту населення Солом'янського р-ну Києва. Претендентів субсидій було там кілька десятків, але брала їх лише одна співробітниця. Як нам пояснили, решта у відпустці або на лікарняному. Більшість людей, що стоять в черзі, в основному літні, скаржилися, що оформили допомогу ще два місяці тому і більше, але в тих, що прийшли платіжках субсидії немає. Чиновники на місцях виправдовуються, мовляв, не встигли все оформити, але обіцяють, що різницю врахують в наступній платіжці відразу за три місяці. З відвідувачами фахівець була ввічлива, нам, наприклад, детально роз'яснили, де взяти довідку про доходи членів сім'ї і як правильно заповнити документи.
Крім того, почали приходити рахунки за травень з новими розцінками. Так у Києві холодна вода тепер стоїть 9,7 грн / куб. м (з лічильником було 7,4), гаряча вода плюс водовідведення 45,4 грн (було 28,6 грн). За опалення поки не стягують, але киянка Маргарита Новікова вже підрахувала, що її сім'я з 4-х чоловік тепер платитиме за воду більше приблизно на 200 грн / міс (було 400 грн). «Увімкнуть опалення - піду оформляти субсидію, інакше наш сімейний бюджет цього не потягне», - журиться Маргарита.

Немає коментарів:

Дописати коментар