четвер, 16 жовтня 2014 р.

За якою формою здавати розрахунок № 1ДФ за ІІІ квартал?

ГФС України в листі від 06.10.2014 р № 6390/7 / 99-99-17-02-01-17 повідомляє, що вже розроблено проект нової форми розрахунку ф. № 1ДФ, в якому необхідно буде відображати і суми утриманого військового збору. До набрання чинності нової форми № 1ДФ вона представляється за старою формою. Після вступу в силу нової форми податкові агенти зобов'язані будуть за новою формою подати новий звітний або уточнюючий розрахунок за III квартал 2014 із заповненням тільки загальної суми доходів, з якою утримано військовий збір, і загальної суми утриманого збору.

Також ГФС України вказала, що штрафні санкції за уточнення застосовуватися не будуть, оскільки необхідність уточнень виникла не з вини податкового агента.
Нагадаємо, що ф. № 1ДФ за III квартал повинна бути представлена ​​не пізніше 10 листопада.Згідно п. 46.6 ст. 46 ПКУ, якщо в результаті запровадження нового податку змінюються форми звітності, вони застосовуються для складання звітності з звітного періоду, наступного за податковим періодом їх оприлюднення. Тому якщо нова ф. № 1ДФ буде оприлюднена в IV кварталі, то про штрафи за звіт за старою формою за III квартал не може йти й мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар