понеділок, 6 жовтня 2014 р.

ЩО ТАКЕ КОМПЕНСАЦІЯ ДОДАТКОВИХ ВИТРАТ НА ЖКП?

 Що таке компенсація додаткових витрат на оплату ЖКП?
 Компенсація  передбачена для родин, середньомісячний статок яких, з розрахунку на всіх членів родини, не перевищує прожиткового мінімуму. Це відносно нова державна соціальна програма, прийнята постановою №83 Кабінету Міністрів у квітні поточного року.
Нею вказаній категорії малозабезпечених людей надається компенсація додаткових витрат на оплату ЖКП - централізованого опалення, постачання гарячої води та газопостачання. Тарифи саме на ці комунальні послуги зросли цього літа.
Право на отримання компенсації мають сім'ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім'ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення (діти віком до 6 років - 1032 гривні; діти віком від 6 до 18 років - 1286 гривень; працездатні особи - 1218 гривень; особи, які втратили працездатність, - 949 гривень).
- Чи можуть такі малозабезпечені родини одночасно отримувати і субсидію, і компенсацію?
- Споживачі можуть отримувати і те, й інше, якщо рівень їх доходів дає підстави для таких виплат. Компенсація буде складати різницю між вартістю комунальних послуг до та після їх підвищення. У цьому полягатиме суть компенсації. Мінсоцполітики спрогнозувало, що компенсацією скористаються приблизно 4 млн домогосподарств.

Немає коментарів:

Дописати коментар