пʼятниця, 24 жовтня 2014 р.

ЧОМУ ЗВІЛЬНЕНО 12 ГОЛІВ РДА НА ЗАКАРПАТТІ?

губальПричиною звільнення 12 голів РДА на Закарпатті стало небажання звільнених керівників району виконувати поставлене новим головою ОДА Василем Губалем завдання із забезпечення у кожному районі 40% голосів виборців за Блок Петра Порошенка та мажоритарників братів Балог. Про це повідомляє один зі звільнених Порошенком голів РДА, котрий із міркувань власної безпеки, попросив не вказувати його ініціали.

Нагадаємо, що вперше усіх голів РДА ставленик родини Балог Василь Губаль спробував звільнити уже на третій день свого перебування на посаді. Тоді чиновник зібрав керівників районів і попросив їх написати заяви на звільнення за власним бажанням. Відтак, отримавши облизня від людей, котрих обирав, фактично місцевий Майдан та закарпатська громада, тема звільнення була притихла.
Зараз же, за словами екс-голови РДА, окрім як на його закарпатських колег, величезний тиск чиниться на сільських голів, котрі не хочуть брати гроші від Василя Губаля за забезпечення потрібного результату у голосах за Блок Порошенка та висуванців від цієї політсили. Зневірені керівники сіл приходять до вже, фактично, звільнених керівників РДА і розповідають, що їм та їхнім родинам погрожують фізичною розправою.
Паралельно йде величезний тиск на керівників управлінь Закарпатської ОДА, котрих Василь Губаль ще не встиг звільнити. Їх також змушують по своїм структурам працювати на результат блоку Президента та братів Балог із побратимами.
Схожу інформацію озвучив на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» і народний депутат, екс-голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко
(https://www.facebook.com/valeriy.lunchenko?fref=ts).
«Сьогодні мені почали надходити дзвінки з повідомленнями про те, що нинішнє керівництво краю персонально телефонує сільським та міським головам і погрожує, що в разі відмови у співпраці вони будуть обмежені в фінансуванні», — пише політик.
Подібні речі свідчать про те, що на Закарпатті має місце диктатура, гірша, ніж за владарювання «Партії Регіонів». Принаймні, фактів, що голова ОДА при Януковичі Олександр Ледида «пресував» бюджетників та голів РДА досі невідомо. Щось схоже відбувалося хіба за часів панування у області СДПУ (о), коли бюджетників, як баранів звозили на зустрічі, мітинги і звільняли з роботи лише за те, що ті не змогли «нагнути» земляків аби ті голосували за ту ж СДПУ(о).
Схоже, історія повторюється. Єдине, що дивує, це — абсолютне невтручання у ці процеси міліції, прокуратури та УСБУ. Невже Балоги змогли на Закарпатті купити і всі ці структури?
Інформаційне Закарпаття

Немає коментарів:

Дописати коментар